Anadolu Gençlik Federasyonu'nun ortağı olduğu "Empowering Youth Workers for a Better Integration of Migrants and Refugees" adlı uluslararası proje Ankara’da düzenlenen kapanış toplantısı ile sona erdi

Federasyon tarafından ev sahipliği yapılan ve iki yıl süren bu önemli girişim, genç göçmen ve mültecilerle çalışan gençlik çalışanları için yenilikçi eğitim materyalleri ve müfredatı geliştirerek, sosyal entegrasyon ve kültürlerarası diyalog konularında kayda değer ilerlemeler sağladı.

Proje, gençlik çalışanlarının göçmen ve mültecilerin topluma entegrasyon süreçlerindeki rollerini daha iyi anlamalarına ve bu konuda gençler arasında farkındalık yaratılmasına olanak tanıdı. Göç Sanat ve Spor Derneği'nin koordinatörlüğünde yürütülen proje, Keçiören Etlik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Almanya'dan Mentor Bildungswerk gUG, İtalya'dan Associazione Culturale Jumpin ve Yunanistan'dan Kyttaro Enallaktikon Anazitiseon Neaon (KEAN) gibi uluslararası ortaklarla iş birliği içinde gerçekleştirildi.

Projede geliştirilen eğitim materyalleri ve müfredatlar sayesinde, gençlik çalışanlarının kapasitelerinin arttırılması ve gençlerin sosyal katılımının teşvik edilmesi hedeflerine ulaşıldı. Toplantıda ayrıca, projenin gençlerin topluma entegrasyonu ve aktif vatandaşlık bilincinin geliştirilmesine önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Toplantıda, Anadolu Gençlik Federasyonu'nun gençlerin ve toplumun ihtiyaçlarına hizmet etme misyonunun, projenin sona ermesiyle bitmeyeceği ve federasyonun gençlik çalışmaları, sosyal entegrasyon, yeşil mutabakat, kültür-sanat ve genç istihdamı alanlarında yeni projeler ve girişimlerle faaliyetlerine devam edeceği bildirildi. Katılımcılara, ortaklara ve projeye destek veren herkese teşekkürler sunuldu.