Engelli Gençlerin İstihdamı Projesi kapsamında Macar Ekip ile Atlı Arama ve Kurtarma Derneği'ni ziyaret ettik.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği,T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “ Sivil Toplum Destek Parogramı-VI (CSD-VI)” kapsamında gerçekleştirilen “İŞ’TE GENÇLER” isimli projenin faaliyetlerin biri olan Teknik Ziyaret ve Çalıştay II gerçekleştirildi. Programa Macaristan COMPASS derneğinden; Eglyné Katona Andrea (President of the Compass Organization), Renáta Nyári (International Coordinator of Compass Organization), Karmen Ketszeri (Coordinator of Compass Organization) Bálint Horváth (Volunteer of Compass Organizaiton) ve Kyra Eglyné (Volunteer of Compass Organizaiton) katıldı. Anadolu Gençlik Federasyonu Heyetinden ise Mesut Karaağaç (Proje Koordinatörü), Bekir Dilmaç (Proje koordinatör yardımcısı), Sema Tiske (Mentör), Gizem Polat (Mentör), Zeynep Nazlı Öztürk (Mentör), Yonca Ünlü (Gönüllü) katıldı.

Teknik ziyaretin ikinci gününde Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü, Atlı Arama Kurtarma Derneği ve Gazi Üniversitesi ziyaret edildi.

Ziyaret esnasında Atlı Arama Kurtarma Derneği’nin engelli bireylere at ile hidroterapi uygulamalarının yapıldığı, aynı zamanda engeli olmayan bireylerin de bu uygulamaya katıldığı ve böylece sosyal bütünleşmenin sağlandığı anlatıldı. Derneğin başta özel eğitim merkezleri olmak üzere çeşitli ortaklarla çalıştığı, yararlanıcıların ulaşım işlemleri için merkezlerin özel araçları ile yapıldığı, terapinin uzmanların ve öğretmenlerin gözetiminde verildiği, aynı zamanda yararlanıcıların yemeklerinin dernek tarafından karşılandığı söylendi. Ayrıca hidroterapi hizmetlerinin yanı sıra katılımcılara masa oyunları, kamp ateşi, çadır kurma gibi faaliyetlerinin de verildiği anlatıldı. Derneğin engel türü ile ilgili herhangi bir sınırlaması olmadığı, hem bedensel engelli hem de otizmli çocuk yararlanıcılarının da bulunduğu aktarıldı.