Engelli Gençlerin İstihdamı Projesi kapanış toplantısı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kütüphane Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyon’u (ANGEF) tarafından yürütülen, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “Sivil Toplum Destek Programı VI (CSD-VI) kapsamında gerçekleştirilen “İş’te Gençler” projesi kapanış toplantısını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kütüphane Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Osmaniye’de gerçekleştirilen kapanış toplantısı, ANGEF Genel Başkanı ve Proje Koordinatörü Mesut Karaağaç'ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında İş'te Gençler projesinin temel hedefinin, genç engelli bireylerin istihdamını arttırmak ve Sivil Toplum Diyoluğu yoluyla Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecini destelemek olduğunu söyledi. Bununla birlikte proje kapsamında engeli bireylere verilen mentörlük hizmetinden ve ücretsiz olarak sunulan mesleki eğitim kurslarından bahsetti. Proje kapsamında yurt içinde ve yurt dışında STK’lara ziyaretler düzenlendiğini, ziyaret sırasında Türkiye'nin AB üyeliğine desteği artırmak için neler yapılmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Daha sonra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun söz aldı. Sözlerine, proje ekibini ve katılımcıları üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek başlayan Uzun, engelli bireylerin eğitime erişmekte yaşadıkları problemlerin farkında olduklarını ve bu eşitsizliği en aza çekebilmek için okulda engelli bireylere yönelik ne gibi uygulamalar ve faaliyetlerde bulunduklarından bahsetti. Verilen kahve arasının ardından Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü’nden Hülya Göksu ve Ayşe Duygu Yazan İŞKUR’un engelli bireyler için sunduğu fırsatlardan ve programlardan bahsetti. Bununla birlikte engelli bireylerin İŞKUR üzerinden nasıl iş başvurusu yapabileceğini gösterdi.

Proje faaliyetlerinden biri olan, Türkiye ve Macaristan’da yapılan “Engelli Gençlerin İstihdamında İhtiyaç ve Zorluklar Anket ve SWOT Analizi” sonuçları ise projenin akademik uzmanı Doç. Dr. Hüsne Demirel tarafından paylaşıldı. Proje kapsamında yapılan bir diğer anket, “Türkiye’nin AB’ye İlişkin Görüş ve Tutumları” nın sonuçları ise Betül Kübra Doğan tarafından aktarıldı.