Engelli Gençlerin İstihdamı Projesi kapsamında Macar Ekip ile Tüm İletişim ve Medya Federasyonu'nu (TİMEF) ziyaret ettik.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği,T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “ Sivil Toplum Destek Parogramı-VI (CSD-VI)” kapsamında gerçekleştirilen “İŞ’TE GENÇLER” isimli projenin faaliyetlerinden biri olan Çalışma Ziyareti II ve Çalıştay III gerçekleştirildi. Programa Macaristan COMPASS derneğinden; Eglyné Katona Andrea (President of the Compass Organization), Renáta Nyári (International Coordinator of Compass Organization), Karmen Ketszeri (Coordinator of Compass Organization) Bálint Horváth (Volunteer of Compass Organizaiton) katıldı.

Çalışma ziyareti kapsamında ilk olarak Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) ziyaret edildi.Konuşmaya ilk olarak TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel kendini ve kurumunu tanıtarak başladı. Hangi alanlarda nasıl faaliyet gösterdiklerini ve hangi gruplar için uygulamalarda bulunduklarına değindi.İçişleri Bakanlığı ile yürttükleri ortak çalışmalardan bahsetti. Bununla birlikte IPA III kapsamında gerçekleştirdikleri projelerden ve proje kapsamında neler yaptıklarını anlattı. Daha sonra COMPASS derneğinde Eglyné Katona Andrea Macaristan'da göstermiş oldukları faaliyetlerden ve burada ne amaçla bulunduklarından bahsetti. İşbirliklerine hazır olduğunu söyledi. Son olarak sözü İş'te Gençler Proje Koordinatörü Mesut Karaağaç aldı. Sözlerine kendini ve ANGEF'i tanıtarak başlayan Karaağaç, daha sonra projeden bahsetti. Proje kapsamında yapılan ziyaretleri ve sonuçlarını anlattı.

Çalışma ziyareti kapsamında ikinci olarak Akdemisyenler Birliği Derneği ziyaret edildi.Proje koordinatörü Alperen yürütmüş oldukları 5 farklı projeden bahsetti.Özellikle madencilik sektörü ile ilgili yürttükleri projede hedef kitle olarak ailleleri, öğretmenleri ve idarecileri seçtiklerini söyledi.Bir diğer projelerinni Disleksili bireyleri kapsadığını ve proje kapsamında engelli çocuklarla çalışan öğretmenlere eğitim verdiklerini söyledi. Eğitimlerin farkındalık yaratmak ve kapasite geliştirmek için verildiğinin altını çizdi. COMPASS ise Müşteri Koruma projelerini anlattı.Daha sonra her iki kurumda proje sürecinde karşı karşıya kaldıkları zorluklardan ve çözüm yollarından bahsetti.

Çalışma ziyareti kapsamında üçüncü olarak Uçan Süpürge ziyaret edildi. Ziyaret ekip üyelerinin kendini tanıtmasıyla başladı. Daha sonra toplantı, paneller, yayınlar düzenlediklerini, televizyon programlarına katıldıklarını söyledi.Birçok üniversitede temsilci bulundurduklarına değindi.Bu temsilciler ile birlikte kadın alanında kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenlediklerini bu sayede toplumsal cinsiyet kavramını genç kesime aşılamak istediklerini söyledi. Kültür Yoluyla Değişim İçin Diyalog ve Sanat ile "Kadın Sineması" projesi gerçekleştirdiklerini anlattı. Uluslararsı düzenledikleri paneller ile iletişim ağı kurduklarını ve daha fazla kişiye ulaştıklarını söyledi.