Anadolu Gençlik Federasyonu Yönetim Kurulu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü için bir mesaj yayınladı

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi’ni gerçekleştiren milletin çocukları olmak, herkes için en büyük ve en haklı gurur kaynağıdır. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Milletimiz, bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir.

Üzerinde yaşadığımız topraklar, bağımsızlık uğruna her türlü imkansızlığa rağmen bir an olsun ümitsizliğe kapılmadan göğüs göğüse çarpışarak bu uğurda toprağa düşmekten bir an olsun tereddüt etmeyen yüzbinlerce kahraman şehidimizin ve gazimizin bizlere mirası ve emanetidir. Bu miras, milletimizin yüreği vatan sevgisiyle atan her bir ferdi için asla vazgeçilmeyecek ve nesilden nesile büyüyerek, gelişerek taşınacak bir emanettir. Bizler de şüphesiz, bu toprakları bizlere ebedi vatan yapan kahramanlarımızdan aldığımız manevi güç ile asla durmadan ve geri adım atmadan, yarınların daha güçlü ve müreffeh Türkiye’sini inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; büyük zaferin 108. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ülkesi ve milleti için gözünü kırpmadan canını vererek şehitlik mertebesine erişen tüm Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Kahraman Gazilerimize de saygı, minnet ve şükranlarızı sunuyoruz.