Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç yayınladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Sevgili Gençler,

 

19 Mayıs 1919, bağımsızlık ve özgürlüğe atılan ilk adımın, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan bir tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele, sadece ülkemizin bağımsızlığına kavuşmasına değil, aynı zamanda milletimizin yeniden doğuşuna vesile olmuştur.

 

Bu anlamlı gün, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edilmiştir. Atatürk, gençliğe duyduğu güveni ve inancı, "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle ifade etmiş, bağımsızlık meşalesini siz gençlere emanet etmiştir. Sizler, geçmişten aldığınız güç ve ilhamla, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan en önemli kuvvetlersiniz.

 

Anadolu Gençlik Federasyonu olarak, gençlerimizin her alanda kendilerini geliştirmeleri, sporun ve bilimin ışığında ilerlemeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bayram vesilesiyle, gençlerimizin enerjisi ve dinamizmi ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma yolunda atacakları adımlara olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Gençler, sizlere güvenimiz sonsuz. Bayramınız kutlu olsun!

 

Saygılarımla,

 

Mesut KARAAĞAÇ

Anadolu Gençlik Federasyonu Başkanı