Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı ve İş’te Gençler Proje Koordinatörü Mesut KARAAĞAÇ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.

“19 Mayıs’ın yıldönümünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, ülkemize sahip çıkmalı; geçmişte verilen mücadelelerin önemini, genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız” diyen Karaağaç mesajında şu ifadelere yer verdi;
“19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca ve ‘Kurtuluş’a dönüştüğü tarihtir. 103 yıl önce Samsun’da yakılan meşale tüm yurdu destansı bir dirençle aydınlatmaya başladı. O gün yakılan özgürlük meşalesi bugün milyonlarca gencin ellerinde geleceğimize ışık tutmaktadır. Bugünkü bağımsızlığımızı ve varlığımızı şüphesiz ki o günlerde verilen kahramanca mücadeleye borçluyuz.”
 
GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZİN ASIL SAHİBİ VE MİRASÇILARDIR.
Mesajının devamın genç neslin bir millet için ne kadar önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Karaağaç, gençlerin geleceği şekillendiren ve inşa eden bir niteliğe sahip olduğuna değinmiş ve şunları eklemiştir;
 
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘En büyük eserimdir’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni de ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri, ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak’ diyerek gençlere emanet etmiştir. Biliyoruz ki, Türk gençliği de kendisine Atası tarafından emanet edilen bu değere her zaman sahip çıkacaktır. Bizler, böylesine gençleri önemseyen, onlara inanan ve geleceği onların aydınlatacağını düşünen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Gençlerimiz geleceğimizin asıl sahibi ve mirasçılarıdır. Bizler de geleceğimizi düşünen ve üreten gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz.”
 
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GENÇLER
Karaağaç mesajının sonunda ise;
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolu aydınlatan bu tarih aynı zamanda geleceğimizin teminatı gençlerimiz içinde bayram olarak kutlanmaktadır. Bizler memleketimizi her zaman kalkındırmak ve daha güzel yarınlar için gayret gösterirken, enerji kaynağımız gençlerimiz olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye’yi armağan eden Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum.” dedi.