Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut KARAAĞAÇ diyor ki;


Kadınların yaşamın her noktasında söz sahibi olması ve güçlenmeleri için kadının temel insan haklarını muhafaza ederek, ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda kadının varlığını arttırmak demokrasinin ve ülkenin refah seviyesini yükseltmek noktasında önemli bir parçadır. 21. yüzyılda sürdürülebilir kalkınmayı tam yüzyılda sürdürülebilir kalkınmayı tam anlamıyla başarmış bir ülke olmak için toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamalıyız. Toplumsal cinsiyet eşitliği demokrasi ve kapsayıcı büyümenin de vazgeçilmez bir unsurudur.

Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, kapsayıcı ve koruyucu unsurudur. Kadının her alanda katılımının sağlanması sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlar. Varlıklarıyla dünyaya güzellik katan, emeğiyle bugünümüzü ve yarınımızı yapılandıran, gülüşüyle huzur saçan, özgürlüğüyle nefes aldıran kadınlarımız; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun.