Anadolu Gençlik Federasyonu Mesut Karaağaç ve beraberinde ki heyet CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş’ı Balgat semtindeki seçim ve koordinasyon merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkan Mesut Karaağaç’a Genel Sekreter Çağrı Yılmaz ve Eğitim ve Mentörlükten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Çeliktaş, eşlik etti.

Mesut Karaağaç, Mansur Yavaş’ın gençlik ile ilgili yaptığı açıklamaları yakından takip ettiğini ve gençlerin yerel yönetimlerde karar alma sürecine katılmaları için Mansur Yavaş tarafından başlatılan projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaağaç, ülkenin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olarak gençliğin yerel yönetimlerdeki etkin rolüne ve yönetime katılmalarının altını çizerek, Yavaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde Ankara’yı ilgilendiren konularda ve projelerde gençliğin görüşlerine mutlaka önem vermesini, danışmasını ve Ankara’yı yönetirken mutlaka gençliğinde yönetimde etkin rol almasını sağlayacak bir model oluşturmasının elzem bir durum olduğunu söyledi. 

Gençler Vaadlerin Takipçisi Projesi'nden söz eden Karaağaç şöyle konuştu: “Federasyon bünyemizde oluşturduğumuz GVT ekibimiz başkan adaylarının projelerini takip ederek kazanan başkanın vaatlerini yerine getirip getirilmediğini takip edecek. Böylelikle kazanan başkanın somut olarak şehre hangi kazanımlarda bulunduğu ortaya çıkmış olacak.”

CHP aday Mansur Yavaş’ta Genel Başkan Mesut Karaağaç’ın şahsında Anadolu Gençlik Federasyonu'nun yaptığı bu nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yavaş Gardaşım Yavaş diyen Mansur Yavaş’ta Ankara için hazır olduklarını dile getirerek verdiğimiz hiçbir vaadin altı boş değil, yapacağımız projelerin yapılabilirliği konusunda kimsenin şüphesi olmasın Ankara için bir karar alınacaksa mutlaka bu karar alma sürecisinin içinde gençlerin fikirleri de olacak, benim en büyük şikayetlerimden birisi zaten gençlerin siyasette önlerinin tıkanmasıdır. 30 Mart’tan sonra Allah’ın izni ile Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracağımız Gençlik Komitelerinde sizleri de görmek isteriz dedi.

Görüşmenin sonunda Mesut Karaağaç, Mansur Yavaş’a seçimde başarılar dileyerek gençliğin kısır siyasal söylemlerden öte etkin ve mantıklı projelere bakıp değerlendirip gerçek ve reel proje üreten adaya oy vereceğini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Genel Başkanı Mesut Karaağaç’ın şahsında Anadolu Gençlik Federasyonu’nun gençliğin yararına yapmış olduğu güzel işlerden dolayı tebrik ederek, bu yolda durmadan ilerlemelerini söyledi.