Fransa Büyükelçiliği bugün yapılan görüşmede Genel Başkan Mesut Karaağaç önderliğindeki Anadolu Gençlik Federasyonunu kabul etti.

Fransa Büyükelçiliği adına Başkatip  Nicolas Broutin ile yapılan görüşmeye; ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Sağın, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Selek, Halkla İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sena Bozal, İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Çeliktaş , Basın Yayın ve Enformasyondan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Saadet Burcu Akkaya katıldı.

KARAAĞAÇ: ÜSTÜN VASIFLI GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ
Ziyarete kabulden dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç, federasyon hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.
Karaağaç, “Anadolu gençlerimizi dünyaya taşıyan federasyonumuz; hukuka ve temel insan haklarına bağlı, üstün vasıflı gençlerin gelişmesinde katkıda bulunan, üstün vasıflı gençlerin oluşturacağı güç grupları ile bilim, felsefe, kültür-sanat, siyaset, ekonomi, dış politika alanlarında etkinlik sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Siyaseten bağımsız olan federasyonumuzun, mali kaynakları ise tamamen öz kaynaklarıdır. Bu anlamda da Türkiye’ de nadir gençlik kuruluşlarından bir tanesidir. Temel amacımızın başat unsurlarından birisi gençlerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında temsili ve etkinliğini artırmaktır, ayrıca sizleri de Cuma söyleşimizde ağırlamak isteriz” dedi

GENÇ BEYİNLER GELECEĞİN SAHİPLERİDİR
Konuşmasının devamında Karaağaç, ANGEF projelerinden ve uluslararası arenada oluşturduğu yankıdan bahsetti.
Karaağaç, ifadelerine şöyle devam etti:
ANGEF bünyesinde çeşitli projeler ve faaliyetlerle etkinliğimizi ileriye taşıyoruz. Geleceğe Artı adlı eğitim çalışmalarımız ile Anadolu gençlerinin kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Cuma Söyleşileri programları ile konuklarımızla deneyim paylaşımında bulunuyoruz. Federasyon olarak bilgi, iletişim ve haberleşme ağına önem veriyoruz. Bu nedenle Kapak TV, Radyo Kapak ve Genç Kapak Dergisi ile enformasyon ağımızı üst seviyede tutuyoruz. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bir havuz sistemiyle STK’lara ve Sivil inisiyatiflere maddi desteği ‘İyiliği Paylaş’ projemizle sağlıyoruz. Proje Panosu ile gençlerin alanında etkin olan yarışma, duyuru, proje, hibe ve bunun gibi ilanlarını paylaşarak onları bilgilendiriyoruz. “Öte yandan Fransa ile de bir gençlik projesine imza atıp, oradaki genç nüfusla da kültürel etkileşime geçmek düşüncesindeyiz” dedi.

BAŞKATİP: TÜRKİYE’ DE İLK KEZ BİR GENÇLİK İNSİYATİFİ BİZİ ZİYARET ETTİ
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek konuşmasına başlayan Nicolas Broutin, ANGEF’ i yakından incelediğini ve oldukça başarılı bulduğunu kaydetti. Nicola Broutin: “ Türkiye’de ilk kez bir gençlik sivil toplum kuruluşu büyükelçiliğimizi ziyarete geldi, bu da bizim için ayrıca memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.
Broutin, “Anadolu Gençlik Federasyonu’nun sosyal medya çalışmalarını ve faaliyetlerini inceledim, sizleri oldukça başarılı buldum, yaptığınız çalışmalar oldukça ilgi çekici. Bahsettiğiniz öğrenci ve gençlik kültürel etkileşim programlarında Fransa ile de yapmak isterseniz, biz de gücümüz oranında katkıda bulunabiliriz ayrıca federasyon genel merkezinde yapmış olduğunuz Cuma söyleşilerinde Fransa’da ki gençlik STK’larının durumu ile ilgili bilgi paylaşımı konusundaki davetinizi değerlendirerek davetinize katılmayı planlarımız arasına alacağız” dedi.