Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM’de gerçekleşen kabule, Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Sağın, Kaynak Geliştirme Biriminden Sorumlu Genen Başkan Yardımcısı Kemal Gökhan Kuşcalar, Proje ve Koordinasyondan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Oskay, Eğitim ve Mentörlükten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Çeliktaş, Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muammer Polat , Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Çıtak ve Genel Sekreter Çağrı Yılmaz katıldı.

Siyasetten ve sermayeden bağımsız bir gençlik yapılanmasının Türkiye’nin ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Ertuğrul Günay, “Türkiye’de siyaset maalesef toplumu kutuplaştırmaktan daha doğrusu olaylar hakkında algı yönetiminden hareketle yaratılan gerginlikler üzerine kuruluyor. Bu durum Türkiye’nin önündeki en büyük tuzaktır. Türkiye, farklı kökler ve inançlardan gelerek bin yıldır ortak kaderi paylaşan insanların ülkesidir. Bu coğrafya çoğulcu bir geleneğe sahiptir, bu topraklarda farklı olmak hiçbir zaman sorun olmamıştır. Hal böyleyken son yıllarda Türkiye oluşturulan suni gerginliklerle bütün enerjisini heba etmektedir. Siyaset, bu sorunu çözeceği yerde kendisini bu sorunlar üzerinden kurmaktadır. Gençler ile bizlerin bakış açıları farklı olabiliyor, onları topyekün yok farzetmek yerine oturup dinleyerek daha sağlıklı sonuçlara varabiliriz” dedi.

ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç ise gençlerin sorun olarak değil kaynak olarak görülmesinin altını çizdi. Karaağaç, “Anadolu Gençlik Federasyonu olarak ülkemizin milli bütünlüğünü zedeleyici fikirler haricinde herkesin düşüncesine saygı duyuyoruz, farklılıkları eksiğimiz olarak değil zenginliğimiz olarak görüyoruz, yönetimimizde her siyasi düşünceden insan var biz farklı düşünceleri aynı potada eritme gayreti içindeyiz ve gençliğin sorunlarının da ancak bu yolla çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

Karaağaç, marjinal militarist gençlik gruplarının haricinde kalan kişilerin ideolojik bir saplantısının olmadığını herkesin özgürce, demokratik yollarla düşüncesini dile getirmek istediğini ve herkes için adil yargı olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.