Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, “Engelli Koçluğu” projesine tam desteklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mesut Karaağaç, “Engelli İş Koçluğu” modelinin engellilerin istihdam sürecine geçişlerinde ve istihdam süresince sürdürülebilir bir proje olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda projenin, engellilerin istihdamı için önemine dikkat çeken Mesut Karaağaç, engellilere daha bütüncül ve nitelikli bir yaşam sunmayı hedefleyen projenin, ihtiyaç ve beklentilerin tespit edilerek; işgücü neticesinde eksikliklerin giderilmesine ilişkin önemine değindi.

8 Pilot ilde (Tekirdağ, Malatya, İzmir, Aydın, Eskişehir, Denizli, Antalya, Bursa) uygulanan eğitim üzerinden yöntem ve uygulamaların yaygınlaştırılacağı ve 81 ilde uygulamaya başlanacağına ilişkin açıklamada bulunan; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Engelli Bireylerin İstihdama ve Sosyal Yaşama Katılımının Artırılması (Engelli İş Koçluğu)’ Yatırım Projesi hazırlanmış olup kabul edilerek 2018-2020 T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programı kapsamına alındı” şeklinde konuşmuştu.

Engellilere bütüncül ve nitelikli bir hizmetin sağlanacağına değinen Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Sayın Mesut Karaağaç, uygulanan “Engelli Koçluğu” projesi ile engellilerin ihtiyaç ve taleplerinin tespit edileceğini ve bu sayede iş güçlerine ilişkin yeterli miktarda desteğin karşılanıp, istihdamda kalmalarının önemine dikkat çekti. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Karaağaç, “Engelli Koçluğu” projesi kapsamında engellilerin iş ve iş dışında ihtiyaçları olan desteği görebileceklerini ve işgücünde iyileştirme politikasının izlenmesine ilişkin desteklerini açıkladı.