Anadolu Gençlik Federasyonu Yönetim Kurulu Avrupa Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Anadolu Gençlik Federasyonu, gönüllülerini Avrupa Günü hakkında bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Avrupa Günü Farkındalık Toplantısı düzenledi. Bu özel toplantı, ANGEF gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti.

ANGEF gönüllüleri, gençlerin Avrupa'daki mevcut gelişmeler ve Türkiye'nin AB ile ilişkileri konusunda daha bilinçli hale gelmeleri için Avrupa Günü vesilesiyle bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Federasyonu Başkanı Mesut Karaağaç, "Amacımız, gençlerimizin Avrupa Günü ve Avrupa Birliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve onlara Avrupa'nın sunduğu fırsatlar konusunda daha fazla farkındalık kazandırmak. Bu tür toplantılar, gençlerimizin Avrupa ile daha fazla entegrasyonu için önemli bir adım." dedi.

ANGEF, toplantıda gençlerin Avrupa ile daha fazla entegrasyonu ve Avrupa değerlerini benimsemesi için bu tür etkinliklere önem verdiğini belirtti. ANGEF, Avrupa Günü'nü bir farkındalık günü olarak kullanarak, gençlerin Avrupa'nın değerlerini, kültürünü ve fırsatlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı hedeflediğini vurguladı.

Avrupa Günü, her yıl 9 Mayıs'ta kutlanıyor ve bugün, Avrupa Birliği'nin temellerinin atıldığı Schuman Deklarasyonu'nun yıldönümü. ANGEF’in düzenlediği bu farkındalık toplantısı, gençler arasında Avrupa Birliği ve Avrupa Günü hakkında bilgi ve anlayışın artırılması için önemli bir adım olarak görülüyor.