Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı ve İş’te Gençler Proje Koordinatörü Mesut KARAAĞAÇ 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Engelliliğin yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin değil bütün toplumu ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizen Karaağaç mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Engelli bireylere karşı bilincin ve farkındalığın arttırılması amacıyla Birleşmiş Milletlerin aldığı karar doğrultusunda pek çok dünya ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutluyoruz. 10-16 Mayıs tarihlerinin “Engelliler Haftası” olması, elbette engelli bireylerin sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Engellilik olgusu doğuştan sahip olabileceğimiz gibi yaşantımızın herhangi bir döneminde de karşılaşabileceğimiz bir durumdur. Engelli bir birey olmanın elbette türlü zorlukları bulunabilir ancak en büyük sorun, yaşadıkları toplumda seslerini duyuramamak, onların önündeki engelleri kaldırmamak, onlara engel olmaktır. Engelli olmak kişinin tercihi değildir, bu sebeple birer engelli adayı olduğumuzu hatırlayarak engelli bireylere karşı her zaman düşünceli ve duyarlı olmalıyız. Onlar, bizlerin bir parçasıdır. Engellilerin sorunu, hepimizin sorunudur. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz, insanlığın mutluluğudur.”

ÖNEMLİ OLAN AKILLARDAKİ ENGELİ KALDIRMAK
Konuşmasının devamında engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmanın, sorunlarına çözüm bulmanın ve erişilebilirlik noktasında gerekli iyileştirmelerinin yapılmasının toplumun ortak hedeflerinin arasında olması gerektiğini anlatan Mesut KARAAĞAÇ daha sonra şunları kaydetti;
“Yaşamda en değerli gördüğüm felsefelerden biri, tüm insanların barış ve birlik içerisinde, saygı çerçevesi içinde yaşamalarıdır. Dolayısıyla bu durumda bizlerin kuracağı empati; akıllarımızdaki engeli kaldıracak, tüm engelli bireylerle bütünleşmemizi sağlayacak, karşılıklı sevgiyi ve bağı kuvvetlendirecek, toplumu güçlendirecektir. Engelli bireylerin yaşadığı sorunları paylaşmak, destek olmak, omuz vermek insan olmanın da sorumluluklarından biri olarak görülmeli kanaatindeyim. Toplumda dışlanmalarına müsaade edilmemeli aksine, sosyal hayatın içinde mümkün olduğunca çok yer almalarına fırsat tanınmalıdır.”

HEDEFİMİZ ENGELLİ GENÇLERİN İSTİHDAMINI ARTTIRMAK
KARAAĞAÇ konuşmasının sonlarına doğru proje koordinatörü olduğu İş'te Gençler projesini;
"Engelli gençlerin nitelikli eğitim alamamaları, engellerinin olmasından kaynaklı dışlanmalara ve ön yargılara maruz kalmaları, erişilebilirlik noktasında kısıtlı imkanlara sahip olmaları nedeniyle istihdam edilme konusunda problemler yaşadıklarının farkındayız. Gerçekleştirmekte olduğumuz İş'te Gençler projesinin temel hedefi engelli gençlerin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve bununla birlikte Sivil Toplum Diyaloğu yoluyla Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine destek olmak. Bu süreçte 15-29 yaş aralığına sahip engelli gençlerin Türkiye ve AB'de istihdam edilebilmeleri için hangi yetkinlik ve becerilere sahip olduğunu ve bunların nasıl geliştirileceğini belirlemeye çalışacağız. Engelli gençler için bilgi alışverişi, deneyimler için bir çevrimiçi forum ve kaynak merkezi olma yolunda ilerlerken daima erişebilirliği ön planda tutuyoruz. Hukuka ve temel insan haklarına bağlı, ayrımcılık karşıtı, kapsayıcı ve erişilebilir olmak proje uygulama ekibinin yol gösterici ilkeleri ve rehberidir” sözleriyle anlattı.

Mesajının sonlarında ise;
“Bu duygu ve düşüncelerle; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamındaki etkinlik ve bilgilendirmelerin toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sunmasını temenni ediyor, yalnızca bir gün veya bir hafta değil her zaman engelli bireylerin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hayattaki azim ve sabırlarıyla hepimizin örnek alması gereken tüm engelli bireylerimize ve onların fedakâr ailelerine selamlarımı sunuyor; sağlıklı, mutlu günler diliyorum.” sözlerine yer verdi.