Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç, dünyanın geleceğini oluşturan gençlerin kariyer gelişim planlamalarında izlenecek yolların ve istihdama yönelik atılacak adımların doğrultusunda gençleri desteklediği açıklamasında bulundu.

Anadolu Gençlik Federasyonu bir hedef olarak; yarının yetişkinlerini kamusal yaşamın çeşitli alanlarına aktif katılımını sağlamak-aktif vatandaşlık bilinci, demokratik vatandaşlığı teşvik etmek için gençlerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve liderlik tutumunu geliştirmek gibi benimsediği çeşitli amaçların doğrultusunda, üniversite öğrencilerinin kariyer ve mesleki gelişim planlarına ilişkin yaklaşımlarında bilinçli ve ihtiyaca yönelik tüm desteklerini hayata geçirecektir.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mesut Karaağaç, Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan “Gençler Kariyer ve İstihdamı Konuşuyor” adlı projeye yönelik desteklerini dile getirdi. Aynı zamanda Mesut Karaağaç, Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen, ‘Gençler Kariyer ve İstihdamı Konuşuyor’ isimli projenin; “kariyer planlaması, girişimcilik, iş ve meslek konusunda rehberlik, öz geçmiş hazırlama, iş bulma araçları, liderlik gibi yeni nesil iş bulma stratejileri ve mülakat teknikleri” konularında yol gösterici nitelikte olduğunun üzerinde durdu.

“Gençler Kariyer ve İstihdamı Konuşuyor” adlı proje kapsamında Sorgun, farklı ülkelerden gelen gençler, 8 gün boyunca ağırlamaktadır. Proje kapsamında, yaygın ve sargın eğitim metotları kullanılarak, farklı etkinlikler ve faaliyetlerle 12 ülkeden toplam 50 katılımcıya istihdam ve kariyer planlaması, girişimcilik, iş ve meslek konusunda rehberlik, öz geçmiş hazırlama, iş bulma araçları, liderlik gibi yeni nesil iş bulma stratejileri ve mülakat teknikleri eğitimi hizmetleri sunuluyor.